• Eigen recept

Half & Half Brood

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

250 ml. (1 cup) Water (louw)
1 extra groot Ei (geklopt)
15 gr. melk poeder
15 gr. suiker
9 gr. zout
30 ml (2 el.) slaolie of boter of vettigheid
200 gr. witte bloem
200 gr. tarwe bloem
1 1/4 tl.(6-8 gr.) droge gist

HULPMIDDELEN

Meetbekers en schaal


Dit brood blijft langer vers dan andere recepten.

Voorbereiding

250 ml. melk kan de water en melkpoeder vervangen.

Bereidingswijze

Plaats alle ingredienten in volgorde in brood machine. Selecteer basis recept (700 gr.), donkere korst. Na het laatste mengen strooi wat papaver zaad op het brood en "knip" of snij even in de top. Verwijder pan als het brood klaar is, rust het voor 5 minuten en stort het brood uit de pan om af te koelen.

Serveertips

Je kunt van dit recept ook heerlijk wit brood bakken, gebruik dan 390 gr. (3 cups) witte bloem

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van canadutch


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Zondag 5 april van 12:00-16:00 uur in Amersfoort.

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In aanloop naar Pasen vind je de leukste recepten voor op de brunchtafel op Smulweb. Hou de blog in de gaten voor leuke DIY`s en tafel tips. … Lees verder »

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies