Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Half & Half Brood

Door: canadutch

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


250 ml. (1 cup) Water (louw)
1 extra groot Ei (geklopt)
15 gr. melk poeder
15 gr. suiker
9 gr. zout
30 ml (2 el.) slaolie of boter of vettigheid
200 gr. witte bloem
200 gr. tarwe bloem
1 1/4 tl.(6-8 gr.) droge gist


Verder heb je nodig


Meetbekers en schaal


Dit brood blijft langer vers dan andere recepten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

250 ml. melk kan de water en melkpoeder vervangen.

Bereidingswijze

Plaats alle ingredienten in volgorde in brood machine. Selecteer basis recept (700 gr.), donkere korst. Na het laatste mengen strooi wat papaver zaad op het brood en "knip" of snij even in de top. Verwijder pan als het brood klaar is, rust het voor 5 minuten en stort het brood uit de pan om af te koelen.

Serveertip

Je kunt van dit recept ook heerlijk wit brood bakken, gebruik dan 390 gr. (3 cups) witte bloem



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van canadutch
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top