• Eigen recept

Half & Half Brood

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

250 ml. (1 cup) Water (louw)
1 extra groot Ei (geklopt)
15 gr. melk poeder
15 gr. suiker
9 gr. zout
30 ml (2 el.) slaolie of boter of vettigheid
200 gr. witte bloem
200 gr. tarwe bloem
1 1/4 tl.(6-8 gr.) droge gist

HULPMIDDELEN

Meetbekers en schaal


Dit brood blijft langer vers dan andere recepten.

Voorbereiding

250 ml. melk kan de water en melkpoeder vervangen.

Bereidingswijze

Plaats alle ingredienten in volgorde in brood machine. Selecteer basis recept (700 gr.), donkere korst. Na het laatste mengen strooi wat papaver zaad op het brood en "knip" of snij even in de top. Verwijder pan als het brood klaar is, rust het voor 5 minuten en stort het brood uit de pan om af te koelen.

Serveertips

Je kunt van dit recept ook heerlijk wit brood bakken, gebruik dan 390 gr. (3 cups) witte bloem

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van canadutch


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

van
Alleen vandaag
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies