• Eigen recept

Half & Half Brood

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

250 ml. (1 cup) Water (louw)
1 extra groot Ei (geklopt)
15 gr. melk poeder
15 gr. suiker
9 gr. zout
30 ml (2 el.) slaolie of boter of vettigheid
200 gr. witte bloem
200 gr. tarwe bloem
1 1/4 tl.(6-8 gr.) droge gist


HULPMIDDELEN

Meetbekers en schaal


Dit brood blijft langer vers dan andere recepten.

Voorbereiding

250 ml. melk kan de water en melkpoeder vervangen.

Bereidingswijze

Plaats alle ingredienten in volgorde in brood machine. Selecteer basis recept (700 gr.), donkere korst. Na het laatste mengen strooi wat papaver zaad op het brood en "knip" of snij even in de top. Verwijder pan als het brood klaar is, rust het voor 5 minuten en stort het brood uit de pan om af te koelen.

Serveertips

Je kunt van dit recept ook heerlijk wit brood bakken, gebruik dan 390 gr. (3 cups) witte bloem

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van canadutch


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies