• Eigen recept

Half & Half Brood

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

250 ml. (1 cup) Water (louw)
1 extra groot Ei (geklopt)
15 gr. melk poeder
15 gr. suiker
9 gr. zout
30 ml (2 el.) slaolie of boter of vettigheid
200 gr. witte bloem
200 gr. tarwe bloem
1 1/4 tl.(6-8 gr.) droge gist

HULPMIDDELEN

Meetbekers en schaal


Dit brood blijft langer vers dan andere recepten.

Voorbereiding

250 ml. melk kan de water en melkpoeder vervangen.

Bereidingswijze

Plaats alle ingredienten in volgorde in brood machine. Selecteer basis recept (700 gr.), donkere korst. Na het laatste mengen strooi wat papaver zaad op het brood en "knip" of snij even in de top. Verwijder pan als het brood klaar is, rust het voor 5 minuten en stort het brood uit de pan om af te koelen.

Serveertips

Je kunt van dit recept ook heerlijk wit brood bakken, gebruik dan 390 gr. (3 cups) witte bloem

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies