Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

limoenrisotto met knoflook garnalen

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

50 gram boter
1 ui, gesnipperd
200 gram risottorijst
rasp en sap van 1 limoen
600 ml kippenbouillon
100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges)
wat geraspte parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
paprikapoeder
olijfolie
grote garnalen


limoenrisotto

heerlijk!


Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!

Voorbereiding

Maak de garnalen schoon, en marineer ze in wat olijfolie met 1 teentje uitgeperst knoflook en grof zeezout en paprikapoeder.

Bereidingswijze

Smelt 25 gram boter in een Braadpan en fruit het uitje. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels mooi glazig zijn. Doe er twee eetlepels limoensap bij, wat rasp en de helft van de bouillon.
Kook de rijst (zonder deksel) zachtjes gaar, en voeg er af en toe wat bouillon bij.
Kook de sugersnaps in kokend water met zout in ongeveer 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water.
Als de rijst klaar is (het water moet grotendeels verdampt zijn), roer er dan de parmezaanse kaas en de rest van de boter door. Laat het even staan.
Bak intussen de garnalen tot ze mooi roze zijn.
Schep de risotto op borden en leg de garnalen en sugersnaps erop. Garneer met wat limoenrasp.



Leuk recept? Deel het
Reacties (15)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marieke113
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top