Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Banoffee pie

  • Engels Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

* 1 blik gecondenseerde melk (400 g)
* 100 g witte basterdsuiker
* 200 g bloem
* zout
* 150 g boter + extra om in te vetten
* 1 eidooier
* 5 bananen
* citroensap
* 2.5 deciliter slagroom
* 1 theelepel espressopoeder
* 1 zakje vanillesuiker
* 1 theelepel versgemalen koffie
* 100 g ongezouten pecannoten of ongezouten macadamianoten
* eventueel vanille-ijs




HULPMIDDELEN

Extra nodig: 1 taartvorm (liefst
* met uitneembare bodem,
* doorsnede ca. 24 cm), bakpapier,
* noodvulling (vb. Gedroogde bonen)


Dit nagerecht gegeten in Londen. Ik vond het super lekker. Wel wat machtig.
De banoffee pie is oorspronkelijk in 1972 in het Hungry Monk restaurant in East Sussex (Engeland) bedacht. Inmiddels is hij in veel landen populair, met name in Australië.

Gekaramelliseerde gecondenseerde melk wordt ook wel als Dulce de Leche aangeduid. Dit is een Argentijnse lekkernij (o.a. als broodbeleg).

Voorbereiding

Leg het blikje gecondenseerde melk in een pan met water. Het blikje moet geheel onder water zijn. Breng het water aan de kook en laat het blikje ca. 3 uur zachtjes koken. Vul eventueel wat water bij.
Laat het blik afkoelen voordat je het opent.

Verwarm de oven voor op 180ºC (hetelucht 160ºC).
Vet de taartbodem in met boter.
Doe de basterdsuiker, bloem en een snufje zout in een kom. Snijd de boter in heel kleine blokjes erboven. Voeg de eidooier toe en kneed snel tot een soepel deeg.

Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm ermee. Snijd overtollige randen eraf.
Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul af met noodvulling. Bak de taartbodem ca. 15 minuten, tot hij lichtbruin en gaar is. Verwijder de noodvulling en het bakpapier en laat de bodem afkoelen.

Bereidingswijze

Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Klop de slagroom stijf met het espressopoeder en vanillesuiker.

Verdeel de gekaramelliseerde gecondenseerde melk over de taartbodem. Leg hierop de plakjes banaan en bedek met de slagroom. Bestrooi met versgemalen koffie en de noten.

Serveertips

Lekker met een bolletje vanille ijs.

Bron

Life & cooking



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carolientje61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top