• Eigen recept

Soort amuse van: Mini spiesjes van kipfilet met tonijns

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kleine prei
Half blikje tonijn uitgelekt
2 el mayonaise
1 el citroensap
100 gr kipfilet in 8 blokjes
4 cherrytomaatjes
1 el olie
½ citroen, in parten
Minimengkom van keukenmachine of staafmixer
8 cocktailprikkers


Beetje vitello tonato achtig, maar dan niet met kalfsvlees (kan ook) een recept uit Italië

Bereidingswijze

VOORBEREIDING; Helft van witte preistengel in 4 stukken snijden en wassen. In pan met weinig kokend water met half tl zout prei 5 minuten koken. Prei in vergiet onder koud stromend water afspoelen.
Tonijn in minimengkom van keukenmachine of met staafmixer pureren en met mayonaise, citroensap en 1 el water mengen, op smaak brengen met zout en peper.
BEREIDEN: Aan 4 cocktailprikkers stukjes prei en stukjes kip prikken. Aan andere 4 cocktailprikkers tomaatje en stukjes vlees prikken. Prikkers met zout en peper bestrooien.
In koekenpan olie verhitten en prikkers in 5 minuten rondom gaarbakken. Tonijnsaus over vier kleine bordjes verdelen en op elk bordje 2 prikkers leggen. Met citroen garneren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies