• Eigen recept

Soort amuse van: Mini spiesjes van kipfilet met tonijns

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kleine prei
Half blikje tonijn uitgelekt
2 el mayonaise
1 el citroensap
100 gr kipfilet in 8 blokjes
4 cherrytomaatjes
1 el olie
½ citroen, in parten
Minimengkom van keukenmachine of staafmixer
8 cocktailprikkers


Beetje vitello tonato achtig, maar dan niet met kalfsvlees (kan ook) een recept uit Italië

Bereidingswijze

VOORBEREIDING; Helft van witte preistengel in 4 stukken snijden en wassen. In pan met weinig kokend water met half tl zout prei 5 minuten koken. Prei in vergiet onder koud stromend water afspoelen.
Tonijn in minimengkom van keukenmachine of met staafmixer pureren en met mayonaise, citroensap en 1 el water mengen, op smaak brengen met zout en peper.
BEREIDEN: Aan 4 cocktailprikkers stukjes prei en stukjes kip prikken. Aan andere 4 cocktailprikkers tomaatje en stukjes vlees prikken. Prikkers met zout en peper bestrooien.
In koekenpan olie verhitten en prikkers in 5 minuten rondom gaarbakken. Tonijnsaus over vier kleine bordjes verdelen en op elk bordje 2 prikkers leggen. Met citroen garneren.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies