
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
1 hamschijf, 1 laurierblaadje, 1 ui, 2 kruidnagels, zout, 750gr spliterwten, 1/2 selderijknol, 2-3 flinke preien, 1 flinke winterwortel, bosje selderij, 2 rookworsten.
Genoeg van alle verfijnde hapjes en toe aan een stevig oer-Hollands gerecht? Overigens;zoveel koks, zoveel verschillende recepten. Ieder zijn eigen voorkeur; wat meer selderij of juist niet, een hamschijf of geen varkesnvlees. Wees niet bang om te varieren. Oh en laat erwtensoep altijd eerst afkoelen voor u hem in de koelkast zet. Anders wordt de erwtensoep mogelijk zuur.
Breng de hamschijf met 3 1/2liter water, het laurierblaadje en een gepelde ui met daarin 2 kruidnagels en zout naar smaak aan de kook.
Draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes koken. Maak intussen de selderijknol schoon en snijd deze in kleine blokjes. Maak de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de winterwortel en snijd in blokjes. Hak de selderij grof. Neem de ui uit het kookvocht van de hamschijf.
Voeg de sliterwten toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de groente en de helft van de selderij toe en laat alles 1 uur zachtjes koken. Laat de laatste 15 minuten de worst meetrekken. Neem uit de pan en snijd in plakjes. Voeg de plakjes samen met de rest van de gehakte selderij toe.
Lekker met roggebrood en spek.
Gooi en Eemlander
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »