• Eigen recept

Turkse rijst

  • Turks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Turkse rijst
3 vleestomaten
kippenbouillon blokje
1 teentje knoflook
1/5 pakje bakboter


Turkse rijst!

Bereidingswijze

Turkse rijst wassen tot het water helder is (kopje per persoon)
Boter zachtjes laten smelten op laagste vuur (niet bruin laten worden)
Kippenbouillonblokje toevoegen en laten smelten
Knoflook uit de knijper toevoegen
In kleine stukjes gesneden en ontvelde tomaten erbij (blijven roeren tot het geheel een papje is)
Rijs erbij doen
Geheel goed doorroeren
Zoveel water erbij tot een vingerkootje (wijsvinger) diepte
Langzaam, op laagste vuur aan de kook brengen (blijven roeren)
Twee minuten voluit laten koken op hoog vuur met deksel (nog eenmaal omscheppen)
Vuur laag tot water is verdampt (af en toe omscheppen tegen aanbakken)
Rijst nog 10 minuten laten staan.

Serveertips

salade, stokbrood en griekse tzatzike.

Bereiding van de Tzatzike:
1 liter dikke yoghurt met 2 teentjes knoflook, theelepel olijfolie, komkommer en peper en zout.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elles_i
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies