• Eigen recept

Turkse rijst

  • Turks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Turkse rijst
3 vleestomaten
kippenbouillon blokje
1 teentje knoflook
1/5 pakje bakboter


Turkse rijst!

Bereidingswijze

Turkse rijst wassen tot het water helder is (Kopje per persoon)
Boter zachtjes laten smelten op laagste vuur (niet bruin laten worden)
Kippenbouillonblokje toevoegen en laten smelten
Knoflook uit de knijper toevoegen
In kleine stukjes gesneden en ontvelde tomaten erbij (blijven roeren tot het geheel een papje is)
Rijs erbij doen
Geheel goed doorroeren
Zoveel water erbij tot een vingerkootje (wijsvinger) diepte
Langzaam, op laagste vuur aan de kook brengen (blijven roeren)
Twee minuten voluit laten koken op hoog vuur met deksel (nog eenmaal omscheppen)
Vuur laag tot water is verdampt (af en toe omscheppen tegen aanbakken)
Rijst nog 10 minuten laten staan.

Serveertips

Salade, stokbrood en griekse tzatzike.

Bereiding van de Tzatzike:
1 liter dikke yoghurt met 2 teentjes knoflook, theelepel olijfolie, komkommer en peper en zout.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elles_i


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Zondag 5 april van 12:00-16:00 uur in Amersfoort.

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies