• Eigen recept

Pasta met garnalen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ca. 300gr. diepvriesgarnalen (gepeld met staart), olijfolie, 3 tenen knoflook, 1,25dl (1/8l) slagroom, 1 klein bosje peterselie, 200gr. verse pastalinten, 50 gr. geraspte parmezaanse kaas.


Er bestaan meerdere soorten lint-vormige pasta. Tagliatelle is de bekendste samen met fettucine. Pappardelle is een iets bredere vorm. In italie zijn nog een klein aantal varianten verkrijgbaar. Wie een zelfgemaakt effect aan pasta wil meegeven: de zogenaamde fatta in casa (homemade) look, neemt enkele vellen pasta voor lasagne uit het koelvak, rolt ze op en snijd ze in repen. Beetje bloem erover en voorzichtig los maken. Kook ze kort.

Voorbereiding

Laat de garnalen afgedekt (liefst in de loelkast) ontdooien. Pel intussen de knoflook en schaaf of snijd de teentjes in dunne plakjes. Was en droog de peterselie, breek de stelen af en hak de kruiden fijn.

Bereidingswijze

Breng ruim water met zout aan de kook voor de pasta en kook deze beetgaar. Verhit in een koekenpan met ruime opstaande rand olie aan voor de garnalen. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend tot ze roze kleuren. Neem de grote garnalen uit de pan en fruit hierin de knoflook al omscheppend ca. 1 minuut. Laat de knoflook niet kleuren. Schenk de room hierbij en breng aan de kook. Hak de peterselie grof en voeg bij de knoflookroom. Kook de verse pasta beetgaar. Warm de garnalen door in de room. Giet de pasta af en meng met de roomsaus en grote garnalen.

Bron

Gooi en Eemlander

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies