Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vis met ketjap in aluminiumfolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten
2 e olie
1 ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder
1 t laos
75 ml ketjap manis (ABC)
1/4 t witte wijnazijn
1/2 t sambal


Afbeelding geplaatst door: Lisa94.

foto gemaakt door Ger

Lekkerrrrrrrrrr

geserveerd met http://www.smulweb.nl/recepten/1415673/Nasigoreng-die-je-speciaal-maakt- parel62


Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

Bereidingswijze

1. Fruit ui met knoflook in olie tot glazig en zacht.
2. Pureer uien en meng knoflook,laos, ketjap, azijn en sambal erdoor.
3. Wrijf vis in met deze mengsel.
4. Vet de aluminiumfolie in met olie.
5. Verpak elk vis moot afzonderlijk in aluminiumfolie.
6. Bak vis tot gaar bij 220*C voor zo 20-30 min.
7. Knip aluminiumfolie open in een ster vorm.

Serveertips

Eten met rijst en groenten op een bord een vis-moot in aluminiumfolie op een apart bordje. Schep van vis en saus bij .rijst en groenten.

Zien ook mijn recept Boemboe Bali Ikan die is ook een echt lekker Indonesisch vis gerecht.

***



Leuk recept? Deel het
Reacties (37)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top