Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Blini`s (Zoete)

Door: novemberrain18

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


VOOR 20 STUKS :
4 eidooiers, 150 g volkorentarwemeel, 150 g tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 3,5 dl slagroom, 4 eiwitten, 50 g suiker, 50 g rozijnen (blank,blauw), geweld, 1 appel, geschild in blokjes,, 20/25 g boter om te bakken, poedersuiker
VOOR DE VULLING:
125 g creme fraiche, 1 el dessertsaus (aardbeien), vers fruit (bijvoorbeeld frambozen) of jam


Verder heb je nodig


Drie Bakringen


In Rusland worden blini`s meestal als hartig hapje geserveerd. Laat hiervoor de suiker weg uit het beslag. Snijd de blini doormidden, bestrijk deze met wat zure room en beleg met een plakje gerookte zalm.
Andere Varianten zijn: Gerookte ham met een ananascremekaas, eiersalade met cherrytomaat en tuinkers en kruidenroomkaas met plakjes tomaat

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de eidooiers schuimig. Doe het meel en de bloem in een kom en voeg de schuimige eidooiers hieraan toe. Voeg daarna de slagroom toe en roer alles goed door elkaar. Klop de eiwitten met suiker stijf en spatel dit door het beslag. Roer als laatste de rozijnen en appelblokjes door het beslag

Bereidingswijze

Verwarm een klontje boter in de pan en bak van het beslagkleine ronde blini`s. Dit gaat het best door het beslag in drie bakringen te scheppen. Bak ze aan beide kanten licht bruin. Meng de creme fraiche en de aardbeiensaus. Snijd de blini vervolgens doormidden en vul deze met creme fraiche en fruit. Bestrooi met poedersuiker

Serveertip

Ga voor een mooi versierd bord als volgt te werk: bedek het bord met aardbeiensaus en trek hier met yoghurt witte strepen in. Dit kan met een spuitzakje van bakpapier (knip er een klein puntje af) of met achterkant van een lepel. Gebruik eventueel een coctailprikker om er een mooi patroon in te maken

Bron

Boni Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top