• Eigen recept

Gerookte zalm en ricotta in bladerdeeg

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Pakje of rol bladerdeeg
gerookte zalm
ricotta
eigeel, losgeklopt met een tl water
verse bieslook en/of dille
een paar plukjes sla
geconfijte of zongedroogde tomaat op olie
dikke zoete balsamico of balsamicosaus
olijfolie


Een makkelijk en lekker voorgerechtje dat er feestelijk uitziet.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden

Bereidingswijze

Snijdt 8 rechthoeken uit het bladerdeeg en kerf regelmatige schuine streepjes langs de zijkanten. Bestrijk met eigeel, leg op bakpapier en bak ong. 8 minuten in de oven.

laat lichtjes afkoelen, verdeel een flinke laag ricotta op 4 rechthoekjes, kruidt ruim met zout en peper en verdeel de gerookte zalm erover. Garneer met fijngesneden bieslook en/of dille en dek vervolgens af met een tweede bladerdeeg koekje.

leg een klein bergje sla op een bord samen met een geconfijte tomaat, of zongedroogde tomaat in reepjes gesneden, besprenkel met olijfolie en balsamico.

Laat de bladerdeeg en zalm even doorwarmen in de oven op 180 graden, zorg voor een warme sandwich maar laat de zalm niet gaar worden!! Leg ieder stuk naast de sla op de borden.

Serveertips

Garneer het bord eventueel met plakjes hardgekookt ei en zalmeitjes en kervel om het geheel af te maken.

Bron

Eigen recept

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van *infinity*
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies