• Eigen recept

Indische spruitjes

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g spruitjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
4 el olijfolie
1 tl koenjit
0,5 tl djinten
1 tl laos
1 tl ketoembar
1 tl gemberpoeder
1 el citroensap
3 el ketjap manis
0,5 tl sambal oelek
1 tl bruine basterdsuiker
1,5 tl maizena
zakje santen

HULPMIDDELEN

Pannen om de rijst en de spruitjes te koken.
Braadpan of (liever) een wok.


Verrassend spruitjesgerecht waar menigeen van op zal kijken...

Voorbereiding

Spruitjes schoonmaken en alle kruiden afpassen en klaarzetten.

Bereidingswijze

Spruitjes net niet beetgaar koken.
Olie verhitten en ui fruiten, knoflook erboven uitpersen.
Alle kruiden toevoegen en al roerende op een hoog vuur bakken.
Citroensap, basterdsuiker, ketjap, sambal en 1,5 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
Maizena met wat water aanlengen en toevoegen, 1 minuut meekoken en de spruitjes erbij doen.
De santen erdoor roeren.

Serveertips

Lekker met rijst en (zelfgemaakte) saté.
Serveer er seroendeng bij.

Bron

Wij eten dit al jaren, heb geen idee wat de bron is.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies