• Eigen recept

Indische spruitjes

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g spruitjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
4 el olijfolie
1 tl koenjit
0,5 tl djinten
1 tl laos
1 tl ketoembar
1 tl gemberpoeder
1 el citroensap
3 el ketjap manis
0,5 tl sambal oelek
1 tl bruine basterdsuiker
1,5 tl maizena
zakje santen

HULPMIDDELEN

Pannen om de rijst en de spruitjes te koken.
braadpan of (liever) een wok.


Verrassend spruitjesgerecht waar menigeen van op zal kijken...

Voorbereiding

Spruitjes schoonmaken en alle kruiden afpassen en klaarzetten.

Bereidingswijze

Spruitjes net niet beetgaar koken.
Olie verhitten en ui fruiten, knoflook erboven uitpersen.
Alle kruiden toevoegen en al roerende op een hoog vuur bakken.
Citroensap, basterdsuiker, ketjap, sambal en 1,5 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
Maizena met wat water aanlengen en toevoegen, 1 minuut meekoken en de spruitjes erbij doen.
De santen erdoor roeren.

Serveertips

Lekker met rijst en (zelfgemaakte) saté.
Serveer er seroendeng bij.

Bron

Wij eten dit al jaren, heb geen idee wat de bron is.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oger47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies