Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

Door: pwiggers

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


2 niet te dunne speklapjes - peper, zout - sambal naar smaak - 2 eetlepels honing - 3 eetlepels zoete chilisaus - olie voor de schaal


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Het smaakte heerlijk bij de bietjes. (Foto Louise)

In de ovenschaal(foto Louise)

Met de puree en eenvoudige salade (foto Louise)


Deze speklapjes worden in de oven lekker knapperig. De kruiden en sauzen zorgen voor een lekkere pittig/zoete smaak

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een Ovenschaal in.
Bestrooi de speklapjes met peper en zout.
Smeer ze in met wat sambal.
Roer de honing en de chilisaus door elkaar.
Leg de speklapjes in een ovenschaal.
Giet de honing-chilisaus erover heen.
Bak de speklapjes in het midden van de voorverwarmde oven in plm. 30 minuten (afhankelijk van de dikte).
De speklapjes moeten af en toe gedraaid worden en moeten lekker bruin en knapperig zijn.

Serveertip

Lekker bij koolraap, bietjes of andijviestamppot



Deel dit recept

Reacties (22)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top