• Eigen recept

Puree van zoete aardappel (Z. Amerika)

  • Internationaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1,5 pond gewone aardappelen
1 pond zoete aardappelen
1/2 kop melk
1/8 kop zure room
2 el boter
1/4 el nootmuskaat
1/2 tl knoflookpoeder
1 tl zout en peper


Bereidingswijze

Was, schil en snijd de aardappelen in blokjes. Doe ze in een grote pan met koud water en breng het aan de kook. Kook ze ongeveer 25 min.

Verhit ondertussen de boter in 1 kleine pan en de melk, maar laat het niet koken. Giet de aardappelen af en zet het weer op een gematigd vuur. Laat het stomen om het teveel aan water te laten ontsnappen, wel constant roeren, ca. 1 min. Doe er nu de gesmolten boter over met de melk, nootmuskaat, knoflookpoeder, zout en peper.

Klop dit alles met een mixer of foodprocessor tot een gladde, luchtige puree. Roer de puree met een pollepel om er zeker van te zijn of er geen klonten meer over zijn. Kruid af naar smaak.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies