• Eigen recept

Puree van zoete aardappel (Z. Amerika)

  • Internationaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1,5 pond gewone aardappelen
1 pond zoete aardappelen
1/2 kop melk
1/8 kop zure room
2 el boter
1/4 el nootmuskaat
1/2 tl knoflookpoeder
1 tl zout en peper



Bereidingswijze

Was, schil en snijd de aardappelen in blokjes. Doe ze in een grote pan met koud water en breng het aan de kook. Kook ze ongeveer 25 min.

Verhit ondertussen de boter in 1 kleine pan en de melk, maar laat het niet koken. Giet de aardappelen af en zet het weer op een gematigd vuur. Laat het stomen om het teveel aan water te laten ontsnappen, wel constant roeren, ca. 1 min. Doe er nu de gesmolten boter over met de melk, nootmuskaat, knoflookpoeder, zout en peper.

Klop dit alles met een mixer of foodprocessor tot een gladde, luchtige puree. Roer de puree met een pollepel om er zeker van te zijn of er geen klonten meer over zijn. Kruid af naar smaak.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies