Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)

  • Chileens Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 kop Bechamelsaus
1/2 kop mayonaise
1 kop gekookte en geprakt krabvlees
1 middelgrote rijpe avocado
1 tl citroensap
2 blaadjes gelatine of 3 tl poedergelatine
1 kop creme fraiche
3 el water
3 el sherry
paar druppels tabasco
zout, peper



Het ultime liefdesgerecht volgens de Chileense schrijfster in haar boek: "Aphrodite".

Bereidingswijze

Roer de bechamel en de mayonaise door elkaar. Los de gelatine goed op in kokend water met sherry. Giet dit (gezeefd) onder goed roeren bij de saus. Verdeel deze in 2 delen. Voeg aan 1 deel zout, peper, citroensap en tabasco aangemaakte krab toe.

Voeg bij het andere deel de gprake avocado met creme fraiche, peper, zout en citroensap toe.

Bestrijk de bodem en de zijkanten van een bakvorm met wat olijfolie in, schep de krabmousse er in en strijk het goed glad met een lepel. Schep er voorzichtig de avocadomousse overheen en smeer die goed uit zodater geen lucht meer tussen zit. Zet de mousse 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Serveertips

Haal hem daarna uit de vorm en dien hem op gegarneerd met slablaadjes en citroenschijfjes.

Bron

Http://www.isabelallende.com/aphrodite_frame.htm



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top