Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Arabische Linzensoep

  • Arabisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

Scheut olijfolie en een klontje boter
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
400 g gele linzen
1½ ltr kippenbouillon of groentebouillon
1 tl komijnpoeder (eventueel)
1 tl kurkuma
zout
peper
sap van ½ limoen



Arabische koks gebruiken vaak wat kaneel in de bouillon die zij maken.

Bereidingswijze

Bak heel rustig de ui en knoflook zachtjes aan in olijfolie en boter. Voeg hierna de kruiden toe en bak ze zachtjes mee.
Voeg de linzen toe en bak ze heel even mee.
Overgiet met bouillon en breng dit aan de kook. Laat de linzen met de deksel erop ca 45 minuten zachtjes gaar koken.
Neem de pan van het vuur en laat de linzen iets afkoelen. Pureer dan de linzen met behulp van een Blender of staafmixer.
Voeg limoensap, zout en peper toe en laat de soep nu nog 15 minuten heel zachtjes koken zonder deksel.

Bron

Taste of life



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top