Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Kiptajine met abrikozen en blanke rozijnen

Kiptajine met abrikozen en blanke rozijnen

Door: 393amber1

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-01-2009

Ingrediënten


hele kip in stukken of 4 kippenbouten;
15 gedroogde abrikozen;
100 gram grote blanke rozijnen;
1 grote of 2 kleine uien;
2 eetlepels honing;
1/2 bosje platte peterselie;
1/2-1 koffielepel kaneelpoeder;
2 kaneelpijpjes;
1/2-1 koffielepel gemberpoeder;
1/2-1 koffielepel kurkuma;
1 flinke mespunt saffraanpoeder;
zout en peper naar smaak;
(olijf-)olie;
water.



Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......

Ontdek meer:

Voorbereiding

Giet een scheut olie in een kookpan en braad daarin de stukken kip of de kippenbouten om en om aan tot ze goudbruin zijn.

Voeg er de fijngehakte ui, de specerijen en peper en zout aan toe.
Schep alles goed door elkaar en overgiet met zoveel water tot alles nét onderstaat (ongeveer 300-400 ml).

Breng alles aan de kook en voeg er de platte peterselie aan toe (het halve bosje goed fijnhakken of anders samenbinden met een draadje garen tot een compact buideltje; naar keuze).

Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat zachtjes koken terwijl je af en toe alles omroert en de stukken kip omdraait.

Bereidingswijze

Haal, als de kip gaar is (na ongeveer 40 min.) de stukken kip uit de pan en voeg aan de achtergebleven bouillon de gedroogde abrikozen, de blanke rozijnen en de honing toe.

Laat alles enkele minuten zachtjes doorkoken; af en toe roeren tot de saus wat inkookt en dikker wordt.

Proef of de smaak goed is en of er genoeg peper en zout in zit.

Doe de stukken kip weer in de pan en schep alles door elkaar zodat de saus goed in de kip dringt.

Schep de kip op een mooie voorverwarmde schaal (of in een tajine) schep de abrikozen/blanke rozijnenmassa er over- en omheen samen met de saus.

Dien heet op met daarbij Marokkaans brood en diverse lekkere salades.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Deel dit recept

Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top