Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Goulasch Soep

Door: parel62

  • Hongaars
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


* 250 gram champignons
* 1 pond rundvlees
* 1 ons ontbijtspek
* 3 dikke uien .
* 1 theelepel foelie
* 1 laurierblad groot
* 2 maggi goudboillon blokjes cubussen
( Proeven en evt meer naar eigen smaak )
* 1 theelepel kruidnagelpoeder ( of enkele hele )
* 1 dessertlepel witte suiker
* ½ dessertlepel kerrie
* 1 theelepel grove mosterd
* 1 theelepel tijm
* 1 theelepel marjolein of marjoraan
* klein blikje tomaten puree
* 1 eetlepel paprika poeder mild
* sambal badjak op eigen gevoel en proeven.
* flinke eetlepel ketjap manis
* flinke eetlepel azijn
* 1 dessertlepel maggi aroma
* bak en braadvet voor het vlees te braden
* water
* meel



Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!


Verder heb je nodig


Grote soeppan


Deze soep heb ik gekregen van een man toen ik nog in de thuiszorg werkte.
Het is een heel oud maar super lekker recept.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees braden als dit bruin is de ontbijtspek mee braden in stukjes fijn geknipt.
Daarna de uien meebakken en de kruiden erbij doen en even mee laten fruiten.
Water erbij en even goed door laten koken ca.1½ uur laten trekken.
Doe in een kommetje 4 eetlepels wit meel en aanmaken met koud water en langzaam bij de soep roeren.
Even proeven voordat de gasten aan tafel gaan.
Mis je iets dan misschien nog een extra blokje bouillon erbij ?
Evt. iets binden met allesbinder.

Soep maken een dag of 1 of 2 van te voren doet de smaak ten goede .

Serveertip

Lekker met stokbrood ...maar kan ook dienen als voorafje

Smakelijk eten !



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top