• Eigen recept

Kerriesoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 soepkip
2 bouillonblokjes (kip)
50 gr. boter
4 el. bloem
2 el. kerriepoeder
2 uien (in kleine stukjes gesneden)
1 bakje champignons (in plakjes gesneden)
2 tn. knoflook (zeer fijn gesneden)
3 gember bolletjes (zeer fijn gesneden)
125 gr. tauge (grof gesneden, zodat ze ± 1cm lang zijn)
250 ml. kokosmelk


Voorbereiding

Zet de soepkip en de bouillionblokjes op in 1,5 ltr. koud water, kook de soepkip zo`n 3 uur. Schuim hem in het begin goed af. Haal de kip eruit en maak hem netjes schoon en verwijder al het bot. Snij in stukjes van 5mm, voeg dit weer aan de bouillon toe.

Bereidingswijze

Bak in de boter de ui lichtbruin. Champignons, knoflook en gember meebakken tot de champignons hun vocht weer gaan afgeven. Voeg de kerriepoeder en bloem toe, bak deze zachtjes 2 min. mee. Voeg al roerend met de soeplepel 1 lepel bouillonvocht toe tot een papje onstaat. Voeg de kokosmelk en tauge toe. Kook dit zachtjes 2-3 minuten. Daarna kan het kerriemengsel aan de bouillon worden toegevoegd. Roer tot een mooi gebonden soep onstaat, indien nodig nog een 1/2 bouillonblokje of wat water toevoegen. Laat de soep 30min zachtjes koken.

Bron

Zelf gecreeërd

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blauwehuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies