Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sajoer Gado - Gado

Door: marjaerich

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gram groenten naar keuze[boontjes,wortelen,mais,witte kool]
1 grote ui
2 tenen knoflook
1/2 blok santen {kokos]
olie
3 eetl. geraspte santen [kokos]
Kruiden
2 cm laos
1/2 eetl. sambel oelek
1/2 eetl. ketoembar
1/2 eetl. djintan
witte peper
1/2 trassi [Gedroogde vis in een blokje]
1/2 eetl. kentjoer
5 kemirie noten


Verder heb je nodig


Wok


Groente bijgerecht in een indische maaltijd.
Voor een rijst tafel.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wa en snijd de groenten fijn en kook ze met zout beetgaar. Het kookvocht bewaren. Laat de groente uitlekken.
Schil de ui en knoflook en hak ze fijn.
Bak de knoflook, ui, en laos in de wok, olie bruin.
Braad in een andere Koekenpan de andere specerijen met de geraspte kokos even aan.
Voeg de santen en de gekookte groenten toe samen met een gedeelte van het kook vocht. Laat het mengsel even sudderen en voeg vlak voor hert opdienen het ui mengsel toe.

Serveertip

Witte Rijst
Foe yong hai

Bron

Haghoek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top