Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

Door: metata

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2008

Ingrediënten 6 personen


- 150 gram mooie verse tonijn
- 1 rijpe avocado (geprakt)
- 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes
- 1 el creme fraiche
- citroensap
- zout en peper
- sojasus

Voor de dressing:
- 30 gram wit sesamzaad
- 2 el limoensap
- 1/2 teentje geperste knoflook
- 1/2 spaanse peper zonder zaadjes
- 1 el sesamolie
- 70 ml zonnebloemolie
- 1 el honing


Verder heb je nodig


- folie
- pan


Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De dressing:
Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad in de Blender tot een gladde massa. Rooster de sesamzaadjes in een pan goudgeel en meng ze met de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze


Snij de tonijn in 6 mooie dunne plakjes van een halve centimeter. Leg de plakjes tussen folie en plet ze met de pan flinterdun. Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en creme fraiche door elkaar. Leg een plakje tonijn op een stuk folie en scherp hierop een lepeltje avocado mengsel. Draai met behulp van het plastic de tonijn tot een mooie, gevulde bonbon. Leg het voor de stevigheid een halfuurtje in de koelkast. Verwijder het folie en bestrijk de bonbon met de dressing.

Serveertip

Serveer de bonbon op een amuselepel of een kleinbordje.

Je kunt het eventueel ook in grotere versie maken met wat salade om de bonbon heen voor een heerlijk voorgerecht.

Bron

Librije`s Atelier



Deel dit recept

Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top