Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vitello Tonato

Door: party_party

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


300 gr kalfsficandeau, 200 ml droge witte wijn, 750 ml kippenbouillon, 8 zwarte peperkorrels, 1 laurierblad, 1 wortel, 1 ui, 1 teen knoflook.

Voor de saus: 125 ml mayonaise, 200 gr tonijn in olie (uit blik), 3 ansjovisfiléts, cintroensap, 2 el kappertjes.


Verder heb je nodig


Staafmixer


Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de bouilllon en wijn met wortel, ui, knoflook en vlees aan de kook en laat 15 minuten pocheren. Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Meng de mayonaise, tonijn en ansjovis met staafmixer. Verdun met 3 à 4 el pocheervocht. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Snij het vlees in dunne plakken en leg op vier borden. Bestrijk met de tonijnmayonaise en laat 2 uur in koelkast intrekken. Garneer met kappertjes.

Serveertip

221,4 Kcal, 15,9 gr eiwit, 14,1 gr vet waarvan 2,3 gr verzadigd, 7,4 gr koolhydraten, 0 gr vezels.

Bron

Telegraaf/Vrouw



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top