• Eigen recept

Marokaanse hapjes

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 Pak (diepvries) filodeeg
200 g Kipfilet in fijne reepjes
1 Ui
3 Eieren
2 eL Olie
50 g Boter
50 g Geroosterde amandelen
4 eL Bloemsuiker
1 tL Gemberpoeder
1/2 Dopje safraan
1/2 tL Kaneelpoeder
3 Takjes verse koriander
Peper
Zout


Bereidingswijze

* Laat diepvriesdeeg ontdooien, bak de kipreepjes goudbruin in de olie, doe er de fijngesnipperde ui, gemberpoeder en safraan bij. Kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten bakken.

* Klop de eieren los, schenk ze over de kip heen en blijf roeren tot ze gestold zijn. Voeg er de fijngehakte koriander aan toe en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C en leg bakpapier op de bakplaat.

* Hak de amandelen grof en vermeng ze met bloemsuiker en kaneel, laat de boter smelten en kwast er de randen van het deeg mee in. Leg in het midden van elk lapje deeg wat kippenvulling en daarop een lepeltje van het notenmengsel.

* Vouw elk lapje dubbel, kwast de bovenkant in met gesmolten boter, vouw daarna de hoekpunten naar het midden van de vouwnaad en druk ze goed aan. Leg de driehoekjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bak ze in 20 à 25 minuten goudbruin. Bestrooi met wat bloemsuiker en kaneel en serveer.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies