Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

venkel-ei ovenschotel

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gr. venkel
1 glas melk
250 ml. bechamelsaus
4 eieren
1 klont boter
100 gr. geraspte kaas



Voorbereiding

Kook de in stukken gesneden venkel voor de helft gaar.
klop de eieren los

Bereidingswijze

Bak in de boter de venkel gaar en voeg de melk en de bechamel toe. Pureer dit met de Keukenmachine of staafmixer.

Roer door de puree de geraspte kaas, de eieren en breng op smaak met zout en peper. Doe dit in een ovenvaste ingevette schaal en bak tot het stevig is. Ongeveer 20 minuten op 180 graden (in voorverwarmde oven).

Bron

De wetenschap in de keuken en de kunst van goed eten, "P.Artusi"



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floor3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top