• Eigen recept

venkel-ei ovenschotel

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gr. venkel
1 glas melk
250 ml. bechamelsaus
4 eieren
1 klont boter
100 gr. geraspte kaas


Voorbereiding

Kook de in stukken gesneden venkel voor de helft gaar.
klop de eieren los

Bereidingswijze

Bak in de boter de venkel gaar en voeg de melk en de bechamel toe. Pureer dit met de keukenmachine of staafmixer.

Roer door de puree de geraspte kaas, de eieren en breng op smaak met zout en peper. Doe dit in een ovenvaste ingevette schaal en bak tot het stevig is. Ongeveer 20 minuten op 180 graden (in voorverwarmde oven).

Bron

De wetenschap in de keuken en de kunst van goed eten, "P.Artusi"

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floor3


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies