Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roze Consommé

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

20 cl verse room
40 g boter
3 el tomatenpuree
1 ei
300 g kleine champignons
1,5 liter kippenbouillon
1 snuifje geraspte nootmuskaat
1 soeplepel gesnipperde peterselie



Bereidingswijze

Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Bak ze 10 minuten in de warme boter. Bestrooi ze met zout en peper. Breng de kippenbouillon met de tomatenpuree aan de kook. Schep er een kommetje bouillon uit en bewaar het op kamertemperatuur.
Pureer de gebakken champignons en voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe. Meng de eierdooier en de verse room met het kommetje bouillon en giet het geheel in de soep onder voortdurend roeren. Klop de bereiding op en laat ze 5 minuten op een zacht vuurtje indikken. Bestrooi met peterselie en wat nootmuskaat



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top