Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sheila`s pudding

  • Engels Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

6 rijpe perziken of nectarines, gehalveerd en zonder pit
4 volle tl. bruine rietsuiker
1 vanillestokje, gespleten, het merg eruit geschraapt
boter om in te vetten
bloem om te bestuiven
125 gr. boter
2 grote scharreleieren
125 gr. kristalsuiker
125 gr. zelfrijzend bakmeel



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180*C. Doe de perziken met de bruine rietsuiker, het vanilestokje en 4 el. water in een steelpan. Laat 5 min. pruttelen. Doe het mengsel over in een goed ingevette, met bloem bestoven ovenvaste schaal of kom. Klop de boter, de eieren en de kristalsuiker door elkaar tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg het bakmeel toe, meng goed en verdeel het mengsel over de perziken.
Bak de pudding 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal hem uit de oven en serveer hem met hete custard of juist iets kouds, bijvoorbeeld vanille roomijs of crème fraîche

Bron

Jamie Oliver



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top