• Eigen recept

Lasagne met spinazie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 1,5 pak diepvriesspinazie (of eventueel vers)
- 2 bolletjes mozzarella
- 6 bladen gedroogde lasagne
- Voor de tomatensaus:
o 1 blik gepelde tomaten (of eventueel verse tomaten)
o Kruiden:
 Halve eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
 Of vers: marjolein, basilicum, tijm, rozemarijn, net wat je hebt
o 1 grote ui
o 2 teentjes knoflook
o 150 200 gram rundergehakt
o Zout en peper
- Voor de bechamel saus:
o 30 gram (room-) boter
o 30 gram bloem
o 3 dl. Melk
o Zout en peper


Lekkere lasagne, die je goed van te voren klaar kunt maken. In dat geval de spinazie niet verwarmen, maar vooraf laten ontdooien.
Alle ingrediënten zijn biologisch verkrijgbaar.

Voorbereiding

Laat de spinazie ontdooien in een vergiet.

Bereidingswijze

Bereid de spinazie voor:
- Laat de spinazie in een vergiet ontdooien en druk het overtollige vocht eruit.
- Als je de lasagne direct gaat maken, kan deze ook worden opgewarmd, en het overtollige vocht laten verdampen.
- Als je verse spinazie gebruikt, dan deze laten slinken in een pan en wat fijnsnijden.

Maak de gehakt-tomatensaus:
- bak de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook zachtjes totdat de uien glazig zijn
- bak het gehakt mee tot het rul is
- voeg het blik tomaten toe en druk de tomaten kapot of voeg de versie tomaten in stukjes toe
- voeg wat zout en peper toe
- voeg een theelepel suiker toe
- voeg de kruiden toe
- laat dit geheel een poosje sudderen, liefst zo`n 20 minuten.

Maak de bechamel saus:
- gebruik een pannetje met een dikke bodem en een houten lepel c.q. spatel
- laat de boter smelten
- roer er in porties de bloem door
- laat het geheel zachtjes een paar minuten koken
- warm de melk op, en voeg deze in beetjes aan de boter en bloem toe
- klop alles goed door, zodat er geen klontjes zijn
- voeg zout en peper naar smaak toe

Vul de ovenschaal:
- laag 1: de gehakt-tomaten saus
- daarop 3 bladen lasagne
- daarop de spinazie
- daarop weer 3 bladen lasagne
- daarop de in plakken gesneden mozzarella
- afdekken met de bechamél saus

Het geheel minimaal een half uur op 180 graden in de oven bakken.

Serveertips

Lekker met een verse groene salade, en een glaasje witte wijn.

Bron

Eigen recept.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies