Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roergebakken andijvie met knoflook en room

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3 uien, kleingesneden
4 t. knoflook , uitgeperst
2 el. kokosolie
50 gr. geschaafde amandelen
400 /500 gr. andijvie gesneden
1 el. mosterd
3 el. Room
2 el. honing
peper
een pittige rode saus (zelfgemaakte bijv. scheut tomatenketcup-/pesto-/worcester –theelepeltje sambal. (evt. schepje bruine suiker) en meng dit



Simpel groentegerecht. Andijvie net ff anders

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of pan en roerbak de amandelen in ca 1 minuut goudbruin.
Voeg de andijvie, de uien, de knoflook, de peper toe en roerbak alles in ongeveer 2 minuten gaar.
Roer de mosterd, de rode saus, honing en de room erdoor en laat het gerecht goed warm worden. serveer direct.

Serveertips

Lekker met en aardappelpuree en spareribs/ribbetjes(zie ook mijn recept spareribs/ribbetjes



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingewieringa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top