Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Saoto Soep

Door: zoepie

  • Surinaams
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


Voor de bouillon:ca. 3 liter water, 600 gr soepkip (het liefst bouten), 4 cm laos (ik heb gember gebruikt omdat ik geen laos op Texel kon vinden), 4 teentjes knoflook (gepeld maar heel laten), 1 ui (schil verwijderen en vieren delen), 1 tak citroengras (sereh), 1 salamblaadje (ook dit kon ik niet op Texel krijgen en verving het door een laurierblad), 2 grote bouillonblokjes (2 kippenbouillonblokjes volstaat prima), evt. tuinkruidenbouillon (potje), 1 tl witte peper.

Garnituur:6 gekookte eieren, 300 gr taugé, 2 pakjes gebakken aardappelstokjes (minifrite chips is ook prima), 1 pakje soe-on (gebakken vermicelli-TOKO), gebakken uitjes (pakje), vlees van de gekookte (soep)kip, 1 takje soepselderij (bleekselderij-fijngesneden), 1 peper, 5 el zoute ketjap, garnaaltjes, bamboescheuten, lente-ui (in ringetjes gesneden) etc etc etc (je kan het zo gek maken als jij wilt)



Ik ben al een tijdje op zoek naar de juiste Saotosoep. Ik heb deze op een site gevonden en ben nu bezig bouillon te trekken. Het ruikt iig heerlijk. Hij is voor de volgende dag omdat ik dan geen tijd heb om uitgebreid te koken. Het enigste wat ik hoef te doen is dan de soep opwarmen en zorgen dat alle extra ingrediënten klaar staan om tafel.

Ontdek meer:

Voorbereiding

01: De soepkip in stukken verdelen. De kipdelen even onder stromend water schoonspoelen. Breng 3 liter water aan de kook in een ruime pan. Doe daar de kip samen met de laos, knoflook, ui, citroengras, 1 salamblaadje, bouillonblokjes en witte peper bij. Breng aan de kook. Na een half uur de kip verwijderen. De soep moet nog verder koken op een zacht vuurtje voor 1 uur. Daarna even proeven of de soep voldoende smaak heeft qua zout. Zo niet, op smaak maken met tuinkruidenbouillonpoeder of maggiblokjes.
02: Intussen verwijder je het kippenvlees van het bot. Doe dit in een schaaltje voor later. Kook de eieren hard. Schaal verwijderen en halveer de eieren. Laat even wat kokend water over de taugé heen gieten, uit laten lekken. Maak de selderijstengels schoon en snijd fijn. Laat de bamboescheuten uitlekken. Snijd de lente-ui in ringetjes, even onder de kraan schoonspoelen. Snijd het rode pepertje fijn (zonder de zaadjes en zaadlijsten), doe hem in een vijzel en wrijf hem fijn. Doe de fijngewreven peper bij de 5 el ketjap en meng dit goed door elkaar (=ketjap sambal , dus....pas op=pittig). Alle garnituurtjes in schaaltjes doen en op tafel plaatsen.

Bereidingswijze

03: De soep wordt als volgt gerserveerd: neem een 1 persoons soepkom en doe daar het ei in, gevolgd door andere ingrediënten die jij lekker vindt. Schenk daar overheen de soep en garneer met soepselderij en lente-ui. Als je van pittig houdt dan kan je wat ketjap sambal toevoegen.

Serveertip

Wij eten dit met de kids op Zaterdag avond, maar is ook leuk om op een verjaardag te serveren als er wat mensen blijven plakken (dat zijn altijd de zelfde).

Bron

Surinaamcooking



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top