Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appeltaart, Italiaanse versie

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

• 150 gram boter
• 150 gram suiker
• 4 eieren
• 500 gram appels
• 150 gram zelfrijzend bakmeel
• de schil en sap van 1 citroen
• snufje zout



Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180Β°C.

Schil de appels en snijd ze in fijne plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Smelt de boter en laat even afkoelen.
Doe in een kom de suiker, snufje zout, citroenschil en 4 eieren en roer dit goed door elkaar tot het een schuimig geheel is.
Doe de gesmolten boter bij de appelschijfjes en roer er het zelfrijzend bakmeel door.
Roer de appel – meelmassa door de suiker.

Bekleed een springvorm van 28 ΓΈ cm met bakpapier en schenk hier het deeg in.

Bak de appeltaart in 40 tot 50 minuten gaar.
Doe dan de oven uit en laat de taart nog 5 minuten in de oven staan.

Bestrooi de appeltaart met poedersuiker



Leuk recept? Deel het
Reacties (23)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top