Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cheesecake met aardbeien

Door: yguijken

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 12 personen


* 185 g Koekje, droog
* 60 g Roomboter, halfvol
* 450 g Linesse roomkaas, naturel
* 3 middelgroot Ei
* 1 hoeveelheid (naar smaak) Hittebestendige zoetstof
* 1 zakje(s) Vanillesuiker
* 100 ml Zure room
* 125 g Aardbeien


Verder heb je nodig


Springvorm (Ø 20 cm)


POINTS® waarde: 4
Porties: 12
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 60 min
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Niemand zal ooit raden dat deze verrukkelijke taart een Weight Watchers recept is. Het is jouw geheime recept!

De cheesecake is de volgende dag het lekkerst. Doe het fruit er op het laatste moment pas op.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet een springvorm (Ø 20 cm) in met een beetje van de boter. Smelt de rest van de boter in een steelpannetje. Verkruimel de koekjes en roer de kruimels door de gesmolten boter. Doe dit met de boter van het vuur.

Roer goed door en schep het deeg in de springvorm. Verdeel over de bodem en druk het goed aan.

Roer de roomkaas, de eieren, de zoetstof en de helft van de vanillesuiker door elkaar tot een gladde massa. Schep dit mengsel bovenop de koekbodem. Zet de cake 25 minuten in de oven. Laat daarna ongeveer 20 minuten afkoelen.

Roer de rest van de vanillesuiker door de zure room en besmeer de lauwwarme cheesecake hiermee. Zet de cheesecake nog ca. 10 minuten terug in de oven.

Laat de cake daarna goed afkoelen. Serveer kort voor het opdienen met plakjes aardbei.

Bron

W.Watchers



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yguijken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top