Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

vegetarische lasagne

Door: zusanova

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen


Verder heb je nodig


Grote Ovenschaal, pan om in te roerbakken, kaasrasp, staafmixer

Spinazielasagne met drie kazen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor.

Bereidingswijze

Snij de tomaten in stukken, doe er een bouillonblokje bij, de basilicum en suiker, en maak met de staafmixer tot een puree. Roerbak de spinazie met knoflook en ui, zout en peper. Mozzarella in plakken.

Eerst laag tomatenpuree,
dan lasagnebladen,
daarop spinazie,
huttenkase,
weer lasagnebladen,
tomatenpuree,
mozzarella erop,
weer lasagnebladen,
dan weer spinazie met huttenkase en
afsluiten met tomaat.

Helemaal bedekken met geraspte pecorino (als je dat niet kan vinden is parmezaanse kaas, versgeraspt, ook lekker)

In de oven voor zolang als nodig is voor de lasagnebladen. Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zusanova
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top