• Eigen recept

Icli Kofte

  • Turks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Deeg

500g fijne bulgur
200g bloem
1 ei
Eventueel wat extra water als het deeg te droog aanvoelt

Vulling
1 pond gehakt
1 grote ui
Peper en zout naar smaak
Wat fijngesneden peterselie en koriander
1 tl pittige paprika poeder


Heerlijke Turkse Kofte gemaakt van Bulgur met een vulling van gehakt. De foto die er bij is geplaatst is niet van mezelf. Ik had er geen foto van maar wilde de smullers dit recept niet onthouden. Zo krijgen de smullers een idee van hoe het er uitziet.

Voorbereiding

Bak het gehakt rul in eigen vet en voeg de gesneden ui toe. Daarna de kruiden toevoegen en even meebakken. Zet dan de vulling even weg om af te koelen.

Voor het deeg doe je de gewelde bulgur, bloem en ei samen in een ruime kom of schaal en kneed goed door. Het moet een samenhangend deeg zijn, mocht het te droog zijn voeg dan wat water toe (niet te veel in één keer) tot het een mooi deeg is geworden. Maak je vingertoppen nat in een schaaltje water en houd dat schaaltje binnen handbereik.

Voor het deeg doe je de gewelde bulgur, bloem en ei samen in een ruime kom of schaal en kneed goed door. Het moet een samenhangend deeg zijn, mocht het te droog zijn voeg dan wat water toe (niet te veel in één keer) tot het een mooi deeg is geworden. Maak je vingertoppen nat in een schaaltje water en houd dat schaaltje binnen handbereik.

Bereidingswijze

Maak bolletjes van het deeg ter grote van een golfbal en vorm er een ei van. Druk nu met je duim in de ei vorm en blijf rond draaien tot het deeg een grote holte van binnen heeft. Nu lijkt het eigenlijk meer op een mandje waar je de afgekoelde vulling in stopt. Ongeveer een halve eetlepel vulling doe je erin per bolletje en druk het dan goed dicht en rol het tot een mooi deegballetje of eivorm. Herhaal deze werkwijze tot je alles gevuld hebt.

Nu kun je kiezen of je de balletjes gaat koken of frituren. Kies je voor koken dan zet intussen als je de balletjes maakt wat kokend water met een beetje zout op. Als je klaar bent met de balletjes te vullen, dan doe je deze in het kokende water voor ongeveer 20 min. Vlak voor de kooktijd om is laat je wat roomboter smelten en doe er wat paprikapoeder bij tot je een sausje hebt gekregen. Dit sausje giet je over de Icli kofte heen vlak voor het serveren.
Ga je de Icli kofte frituren doe dat dan in schone olie die je ruimschoots van te voren al verwarmd zodat je lekker snel kunt doorwerken wanneer je klaar bent met het vullen. Frituur de Icli kofte tot deze goudbruin is. Laat goed uitlekken en serveer met een salade. Mocht je nu de eerste optie hebben gekozen (koken) en het is niet helemaal jou ding dan kun je ze alsnog gaan frituren mits je het sausje er niet over hebt gedaan. Met de vulling kun je natuurlijk variëren, je kan er kruiden in doen die je voorkeur hebben en je kan ook geplette walnoten door de vulling heen doen.

Bron

Familie recept

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies