• Eigen recept

Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

75 g zilvervliesrijst
150 g biefstuk, in repen
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode peper, in smalle ringetjes
1/2 theelepel gemalen komijn (djintan)
1-2 cm verse gember, geraspt
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 zak broccoliroosjes (300 g)
2 eetlepels (wok)olie
1/2 limoen, in partjes


HULPMIDDELEN

Wok
Snijplank
Mesjes
2 kommen


Een overheerlijk slank hoofdgerecht.

Voorbereiding

Zet alle materialen klaar..

Bereidingswijze

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Verhit in een wok 1 eetlepel olie. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Schep de roosjes uit de wok. Verhit de rest van de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 minuten.Voeg de broccoli toe.

Serveertips

Schep de rijst in 2 kommen en verdeel de broccoli en de biefstuk erover. Garneer elke kom met de partjes limoen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (12)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van felicia_smulweb


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies