• Eigen recept

amandelstaaf

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

250gr (gepelde) amandelen
250 gr kristalsuiker
2 eieren
evt. het sap van een 1/2 citroen
1 pakje bladerdeeg (diepvries)
nog eens 2 eieren voor de bladerdeeg

HULPMIDDELEN

Amandelmolen of rasp


Bereidingswijze

Amandelspijs:
Zet de amandelen op met ruim koud water en breng dit aan de kook. Doe de amandelen in een vergiet, spoel ze af met koud water, wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de nootjes in een droge doek. (Gepelde amandelen gebruiken kan natuurlijk ook).
Maal de amandelen in een amandelmolen ,vleesmolen of rasp (niet in een keukenmachine, omdat er dan te veel olie vrijkomt).
Voeg de suiker, het ei, wat zout en evt. het citroensap toe en maal het nogmaals. Meng alles goed, zodat een smeuïge massa ontstaat.

amandelstaaf
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Ontdooi de bladerdeeg en leg de plakjes op elkaar, rol ze uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 30 cm. Snijd de lap doormidden en leg ze met de korte kanten weer tegen elkaar. Plak ze vast met wat water.
Klop het ei los en meng het goed met de amandelspijs en rol dit uit tot een lange worst die bijna dezelfde lengte heeft als je plak deeg.
Leg de spijs op het deeg en rol het deeg voorzichtig om de spijs en plak de rand weer vast met wat water.
Leg het gevulde deeg in de vorm of letter naar keuze op de bakplaat en houd de naad aan de onderkant (anders kan deze openbarsten tijdens het bakken).
Klop het tweede ei los en bestrijk hiermee het deeg en bak de letter in 30 à 40 min af in de oven.

Serveertips

Amandelspijs is het lekkerst als het minimaal een paar dagen oud is. Verpak de spijs in folie en zet het op een afgesloten schaal in de koelkast. De spijs is enkele weken te bewaren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daniellestam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies