Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Citroen en kaneelpudding met stoofappeltjes

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

450 gr stoofappels, geschild, van klokhuis ontdaan en in stukjes gehakt.

100 gr fijne kristalsuiker.
1/2 tlkaneel.

100 gr zachte boter.

Schil van 1 citroen , geraspt.

Sap van een 1/2 citroen.

2 middelgrote eieren, losgeklopt.

100 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd.



Een geweldig lekker nagerecht !
Echt het proberen waard.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Leg de appels in een pan met 2 el van de suiker en 1 el water.

Dek de pan af en kook de appels 3-4 min op laag vuur tot ze zacht beginnen te worden.
Roer er dan de kaneel door en schenk het mengsel over in een ovenvaste schaal van 23x15 cm.

Klop de margarine en de resterende suiker tot een bleke, romige substantie, voeg dan de citroenschil en het sap, de eieren en de bloem toe.

Blijf kloppen tot het mengsel een zachte, stroperige consistentie heeft.
Schenk dan het mengsel over de appels, strijk het glad met de achterkant van een vork
en bak de pudding 25-30 min totdat deze goed gerezen is, goudbruin ia en net stevig aanvoelt.

Serveertips

Eet smakelijk.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top