Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pompoensoep
  5. Zalige pompoensoep met knolselderij

Zalige pompoensoep met knolselderij

Door: pwiggers

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2008

Ingrediënten 6 personen


Plm.1,25 kilogram pompoen (liefst Hokkaido-pompoen rond oranje)
150 gram knolselderij
1 ui
2 eetlepels zonnebloemolie
1 laurierblad
1 ½ eetlepel kerriepoeder
1 ½ liter water
3 groentebouillontabletten
zout, peper
3 eetlepels fijngesneden peterselie of selderijblad
zure room


Verder heb je nodig


Staafmixer
pan

Ingredinten

Eindelijk een pompoensoep die ons heerlijk smaakte. De knolselderij geeft een bijzonder accent. Pompoen heeft zelf weinig smaak, maar deze combinatie is fantastisch. De zure room is het puntje op de i. Proberen dus! Tip van Zizypha bij reacties: Bak de laurierbladeren mee met de ui ! Vet houdt smaak beter vast dan water.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
Hokkaido-pompoen niet schillen, alleen wassen, in stukken snijden en pitten verwijderen. Knolselderij schoonmaken en in stukjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Olie verhitten. Ui hierin glazig bakken. Kerriepoeder toevoegen en even meebakken.
Knolselderij en pompoenstukjes toevoegen en even meebakken. Water, bouillontabletten en laurierblad toevoegen.
Bereidingswijze
Alles aan de kook brengen. Plm. 20 tot 25 minuten zachtjes laten koken tot de groenten gaar is.
Laurierblad verwijderen. Soep pureren.
Voeg eventueel nog water toe als de soep te dik is.

Tags, ,

Serveertip

Voeg vlak voor het opdienen peterselie of selderij toe en een lepel zure room in de borden op koppen.



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top