Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Labskous

  • Duits Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Kruimige aardappelen 1,5 kilo
Cornedbeef 1 blik
Uien stuk of 3 (meer als je wil, hangt ook van de grootte af)
Boter/ melk
Laurierblad
Bietjes
Augurken
4 eieren (gebakken)
Zoute haring of rolmops voor de liefhebbers


HULPMIDDELEN

Pureestamper en pannen uiteraard :-)


Labskous een snel supereenvoudig en goedkoop hoofdgerechtje. Mijn moeder maakte het vroeger vaak. Recept is dan ook daarop gebaseerd. Van oorsprong een zeemansgerecht.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar.
Schil de uien snipper deze en fruit ze in de koekepan met wat boter. Voeg daarna de cornedbeef toe en roer goed door totdat een smeuig geheel ontstaat. Peper en zout naar believen en laurierblad. Laat het goedje dan nog een tijdje sudderen ± 5 a 10 min.
Als de aardappels gaar zijn , afgieten en fijnstampen. Maak een lekkere puree met flink boter en een beetje melk. Voor de liefhebbers het is ook lekker om wat augurkennat toe te voegen aan de puree, niet teveel anders wordt het te nat. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de cornedbeef toe aan de puree.

Serveertips

Lekker met wat rode bietjes eeen gebakken ei, augurk en evt haring.

Bron

Zelf / mama



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vonnie1964
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top