• Eigen recept

Eenvoudige ghoriba (Marokkaanse koekjes)

  • Marokkaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

250 gram bloem;
100 gram suiker;
15 cl. zonnenbloemolie;
15 cl. gesmolten roomboter;
1 zakje bakpoeder.



Deze Marokkaanse koekjes bestaan in heel veel variaties.
Je kunt ghoriba maken met sesam, amandel en nog veel meer, maar de nu volgende eenvoudige versie is ook zeker niet te versmaden...

Bereidingswijze

Doe de bloem in een grote kom en meng er de suiker en het bakpoeder doorheen.
Voeg er de olie en de gesmolten boter aan toe en meng alles goed met je handen.
Kneed het deeg goed door totdat alle olie en boter is opgenomen en je een samenhangende bal nogal brokkelig deeg hebt verkregen.
Leg het deeg op een met wat bloem bestoven werkvlak en rol het (niet al te dun) uit.
Neem uitsteekvormpjes naar keuze en steek er ghoriba uit totdat al het deeg is gebruikt.
Leg op een met bakpapier belegde bakplaat en bak de ghoriba 25-30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven lichtbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Serveertips

Je kunt ze evt. bestrooien met poedersuiker, voor de helft dopen in gesmolten chocolade, wat je maar wilt.
Zo, naturel, zijn ze ook erg lekker bij een glas Marokkaanse mintthee.


Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies