Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gehakttajine met tomaat/paprika

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het gehakt:
500 gram rundergehakt;
1 ui, zeer fijngehakt,
8 takjes platte peterselie, fijngehakt;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 1/2 koffielepel zwarte peper;
1 mespuntje kaneelpoeder;
2 eetlepels paneermeel;
zout naar smaak.

Voor de saus;
1 fijngesneden ui;
8 takjes fijngehakte verse koriander;
2 fijngehakte tomaten;
1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;
1 eetlepel olijfolie;
1 1/2 koffielepel zwarte peper;
1 1/2 koffielepel gemberpoeder;
mespuntje saffraanpoeder;
zout naar smaak.



Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden.
Het staat ook zo gezellig op tafel.
Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.

Voorbereiding

Vermeng alle ingredienten voor het gehakt.
Vorm er kleine balletjes van.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de tajine en fruit daar de fijngesneden ui in aan.
Voeg er de paprikastukjes aan toe en fruit even mee.
Doe er dan de tomaatmassa bij, roer alles door elkaar en stoof even mee.
Voeg er de fijngehakte koriander, specerijen en zout naar smaak aan toe.
Giet er een scheut water bij, roer alles dooreen en zet het deksel op de tajine en breng aan de kook.

Bereidingswijze

Doe er, als de saus kookt, de gehaktballetjes bij.
Zet het deksel er weer op en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.

Serveertips

Dien, als de saus goed is ingekookt, op met daarbij stukken Marokkaans/Turks brood en lekkere salades en/of frietjes.


Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Leuk recept? Deel het
Reacties (32)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top