Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Andijviestampot met rookworst

Andijviestampot met rookworst

Door: planco

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2008

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen geschild iets kruimig,1 Rookworst ,125 gr magere spekreepjes (duobakje) 2 uien fijngesneden, 1 pakje boursin knoflook kruiden 150 gr ,1 zak gesneden andijvie 400 gr ( 200 ml melk)



Heerlijke stampot voor iedereen .

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en snij de aardappels in stukken en kook deze met een beetje zout in een bodempje water in 20 a 25 gaar .Snij de ui in stukjes

Bereidingswijze

Verwarm de rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking .
Bak de spekjes in een droge koekepan op een laag vuur goudbruin.
Neem de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven vet de ui goudbruin.
Giet de aardapplen af en stamp deze fijn meng er de andijvie ,boursin ,ui en de spekjes doorheen .
Serveer de stampot met de rookworst.
( kan ook puree maken van de aardappels, dan moet er 200 ml melk verwarmd worden en dit door de aardappels gemengd worden)En daarna alles er door mengen.

Serveertip

Met Rookworst

Bron

Aller hande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top