Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 middelgrote aardappel
1 stronk broccoli
een flinke bos verse basilicum
70 g Parmezaanse kaas
zeezout
400 g gedroogde tagliatelle
4 eetlepels groene pesto



Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt je moet het echt eens proberen.
Jamie Oliver

Voorbereiding

Om de pasta voor te bereiden:
Was en schil de aardappel en snijd hem met een dunschiller in flinterdunne plakjes # Snijd het uiteinde van de stronk van de broccoli af # Snijd de broccoliroosjes los en houd ze apart # Snijd de dikke steel eerst in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes # Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en gooi die laatste weg # Rasp de Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Om de pasta te koken:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook # Doe de tagliatelle met de broccolisteeltjes in de pan en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking # Doe er 2 minuten voordat de tagliatelle klaar is de broccoliroosjes en de plakjes aardappel bij # Laat alles in een vergiet boven een grote kom uitlekken, bewaar een beetje van het kookvocht, en doe alles terug in de pan # Hak de helft van de basilicumblaadjes en doe ze samen met de pesto en de helft van de Parmezaan bij de tagliatelle in de pan # Schep alles goed om en roer er, als je de saus te dik vindt, een scheutje van het kookvocht bij om hem wat te verdunnen

Serveertips

Om de pasta te serveren:
Verdeel de pasta in 4 tot 6 kommen # Strooi er de rest van de Parmezaan en de basilicumblaadjes over # Serveer er een grote kom lekkere salade bij

Bron

Jamie Oliver - Kookrevolutie telegraaf



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annelinidangelo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top