Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

lamscurry

Door: bernardine

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


110 g ongezouten boter,
500 g uien (fijngesneden),
50 g verse gemberwortel (fijngesneden),
50g knoflook (fijngesneden),
1 of 2 matig scherpe rode pepers (fijngesneden),
1/2 el chilivlokken,
1 blik tomaatstukjes (400 g),
1 el gemalen kurkuma (koenjit),
1 el gemalen komijn (djinten),
1 el gemalen koriander (ketoembar),
2 el mild paprikapoeder,
1 kg mager lamsvlees (bijv. lamsbout) ontveld en vetrandjes verwijderd, in blokjes van 4 cm,
200 ml kokosmelk,
500 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes van 2-3 cm,
1 el zonnebloemolie o.i.d.,
1 bosje koriander (80 g), grof gehakt + blaadjes ter garnering



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat op middelhoog vuur de boter smelten in een braadpan met zware bodem. Voeg de uien, gember, knoflook, rode pepers en chilivlokken toe en bak 20-30 min. onder af en toe omscheppen, tot het uimengsel gaar is en lichtgekleurd.
Schep alles in een Keukenmachine en pureer.
Schep de puree terug in de pan en voeg tomaten, specerijen, lamsvlees, kokosmelk, 150 ml water en 2 tl zout toe.
Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de curry onafgedekt 1 1/4 uur stoven onder af en toe omscheppen.
Schep de aardappels erdoor en stoof de curry afgedekt nog 20 tot 25 min. tot de aardappels gaar zijn.
Schep de koriander erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Bestrooi met de korianderblaadjes

Serveertip

Serveer met pilaf

Bron

Delicious



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bernardine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top