Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groente tempura

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Sperziebonen
- Wortelreepjes
- Peultjes
- Plakken courgette
- Tempurameel
- Ijskoud (mineraal)water
- Zonnebloemolie



Tempura is de klassieke Japanse gefrituurde en in beslag gedoopte groente en vis. De hapes zijn snel klaar, heerlijk krokant van buiten en sappig van binnen. Tempura kan gemaakt worden met bijna alle soorten vis, vlees, groente en fruit.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok tot ca. 175°C. Maak het tempurabeslag met het ijskoude water. De verhouding bloem/water is 1 op 1, dus 1 deel bloem meng je met 1 deel water. Haal de groente door het beslag en laat in de olie glijden. Frituur de stukken afhankelijk van de soort groente in 1-3 minuten goudgeel en gaar.

Je kunt de olietemperatuur controleren door een paar druppels van het beslag in de olie te laten vallen. De druppels moeten eerst de bodem raken en vervolgens binnen 1 seconde op de olie gaan drijven, dan is de temperatuur goed. Als de druppels op de bodem van de frituur pan blijven is de temperatuur te laag, waardoor het beslag vet absorbeert. Als de druppels onmiddellijk op de olie gaan drijven dan is de temperatuur te hoog en wordt het beslag al donker voor de groente gaar is. Bij de juiste olietemperatuur is de tempura mooi goudgeel van kleur, krokant en niet vet.

Lekker met een sojadipsausje, zoete chilisaus of wasabimayonaise.

Gebruik voor de groente-tempura droge groentes van het seizoen.

Bron

Rtl4 kwestie van smaak



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top