Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Duitse Streusel Apfelkuchen of Appelkruimeltaart appeltaart

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 20 personen

6 flinke appels liefst Elstar
75 gram rozijnen
2 afgestreken eetlepels geleisuiker
3 theelepels kaneelpoeder
350 gram bloem
mespunt zout
3 theelepels bakpoeder
250 gram suiker
300 gram zachte boter
eventueel borrelglaasje rum


HULPMIDDELEN

Bakpapier - keukenmachine of mixer

Verrukkelijke appelkruimelkaart

Lekker uitdelen !


Dit is de appeltaart uit mijn jeugd die mijn Duitse moeder altijd bakte. Zij maakte het deeg uit haar hoofd. Het heeft me even uitproberen gekost maar nu heb ik de smaak te pakken. Heel gemakkelijk te maken en heerlijk als je veel gasten krijgt, maar de koek kan ook heel goed ingevroren worden.
Nav opmerking gerbrilmiranda bij reacties:
Als je de boter te warm verwerkt, krijg je inderdaad een soort boterkoekdeeg. Het moeten echt kruimels worden.

Bereidingswijze

Appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. Appels vermengen met geleisuiker en kaneel. Rozijnen wassen en even laten weken in rum.
Oven voorverwarmen op 175 graden.

Bloem, zout, bakpoeder, suiker en zachte boter in keukenmachine of met mixer door elkaar mengen tot kruimeltjesdeeg ontstaat.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
3/4 deel van het deeg verdelen over de bakplaat. Iets aandrukken. Appelschijfjes erover verdelen. Rozijnen met rum erover verdelen. Rest kruimeldeeg erover verdelen.
In het midden van de oven taart plm. 55 minuten bakken. Oven uitschakelen en koek nog 15 minuten in de oven laten staan.

Tags, ,

Serveertips

Als je 1/3 deel van alle ingredienten neemt kun je de appeltaart ook bakken in een springvorm van 24 cm. doorsnede.



Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top