Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Speculaas (suikervrij)

Door: louis8

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


200 gram bloem.
80 gram boter.
50 gram maïs moutsuiker of fructose.
1 theelepel bakpoeder.
2 eetlepels speculaaskruiden.
kaneel en zout.
2 eetlepels water.
1 los geklopt ei.
Beetje bloem.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een kom. Meng het goed door elkaar tot een bal.
Leg de bal enkele uren in de koelkast om te laten rusten. Rol het met een deegrol plat (ongeveer 7 millimeter dik) waarbij je deegroller insmeert met wat losse bloem.
Leg de deeglap op een beboterde bakplaat. Garneer het met amandelen en bestrijk de deeglap met losgeklopte ei.
Zet ze ongeveer 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. van 170 graden

Laat de speculaas afkoelen, en breek hem in brokken. Bewaar de speculaas in een goed afsluitbare pot of trommel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van louis8
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top