Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Variatie op nasi van de chinees

Door: deonart

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


VOOR NASI GROENTE EN VLEES

100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf)
1 middelgroot ui,fijn
3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden

75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden
75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden)
1 ei, geklopt
zout
een heel klein mespunt ve-tjin
zonnebloemolie voor opbakken


Verder heb je nodig


Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Nasi/bami

Afbeelding door: Lisa94. geplaatst


Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed.

Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

Ontdek meer:

Voorbereiding

VOOR KOKEN VAN RIJST:
2 kop langkorrel surinaamse rijst, goed gewassen tot water helder zijn.
2+1/2 kop kippenbouillion (d.w.z. 600 ml kippenbouillon, maar met een kippenbouillonblokje voor 250 ml boullion gemaakt) Mijn zoon heeft een vriend die zijn vader een Chinese restaurant heeft en schijnbaar gebruiken ze Chinese kippenbouillon. Dit is ook blijkbaar in Chinese toko`s verkrijgtbaar.
zout
zwarte peper
en een heel kleine mespunt ve-tjin (heel goed uitkijken met hoeveelheid je gebruik zomaar teveel en van te veel kan jij hartkloppingen krijgen)

KOKEN VAN RIJST:
1. Kook rijst voor 15 min op laagste pit met vlamverdeler onder pan.
2. Doen rijst in grote platte bak en laat rijst uitdampen en koud worden. Wel af en toe erin roeren met een vork om te voorkomen dat de rijst aan elkaar gaan plakken.

Bereidingswijze

VOOR MAKEN VAN NASI:
1. Fruit aan in een wok met olie de ui, rodepeper, prei, ham, gewokte vlees, zout en ve-tjin tot zacht maar nog stevig.
2. Schep de gewokte groente en vlees na de ene helft van wok en voeg beetje voor beetje de roerei toe en roer stevig om korrelrige roerei te maken. Zorg steeds dat die ei bijna gestold is voor je meer ei toevoegen.
3, Als alle ei gestold zijn voeg je in portjes de rijst toe terwijl je het op middelhoog vuur bakken.
4. Bak verder tot de rijst goed warm is.

Serveertip

BIJGERECHTEN:

koeproek

Varkenssaté met pindasaus

Zoetzure kip
hele plakjes ham van vleeswaren
spiegelei

tomatensalade

Loempia met saus
sambal oelek
spiegel-ei



Deel dit recept

Reacties (44)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top