Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amandel-feeenvingers

  • Marokkaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het deeg:
25 cl. creme fraiche;
300 gram bloem;
mespuntje zout.

Voor de vulling:
250 gram amandelspijs;
1 geraspte (onbehandelde) sinaasappelschil;
50 gram sesamzaad;
1 eiwit.



Een heerlijk Marokkaans gebakje gevuld met amandelspijs; lekker om te maken voor het Suikerfeest of zomaar, als onderdeel van een Marokkaanse theetafel (of koffietafel natuurlijk).

Voorbereiding

Het deeg:
Doe de creme fraiche in een kom, voeg daar de met het zout vermengde bloem beetje bij beetje aan toe tot een samenhangend deeg ontstaat (als het deeg niet stevig genoeg is voeg dan nog een beetje extra bloem toe).
Kneed het deeg goed tot het soepel is.
Stop het deeg in een plastic zak.

De vulling:
Vermeng de amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil.
Maak een lange dunne " worst" van de amandelspijs.

Bereidingswijze

Rol vervolgens het deeg uit tot een zeer dunne, rechthoekige plak.
Plaats de amandelspijs op de deegplak en rol op tot er een lange dunne rol ontstaat.
Snijd deze lange rol in kleine stukken.
Klop het eiwit los en doop de beide uiteinden van elk klein " worstje" in het eiwit en vervolgens in het sesamzaad.
Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Laat ze dan afkoelen op een rooster.

Serveertips

Leg de feeenvingers op een mooie schaal en presenteer ze bij een uitgebreide thee-of koffietafel.

Bron

Mijn weblog(klik)



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top