Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

BASBOUSSA (Vanille-griesmeelcake)

  • Arabisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);
1 pak griesmeel (500 gram);
4 eieren;
iets minder dan 1 longdrinkglas zonnenbloemolie (=ongeveer 250 ml);
iets minder dan 1 longdrinkglas suiker;
2 zakjes vanillesuiker;
2 zakjes bakpoeder.


Basboussa (vanille-griesmeelcake

Deze cake is echt een toppertje bij mij thuis dus ik maak `m dan ook heel vaak.
Kinderlijk eenvoudig te bereiden; het kan praktisch niet mislukken!
Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen, m.a.w.: hij deelt zo lekker uit!

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 175-190 graden C(gas 3-4);
-Olie, suiker en eieren mixen;
-voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe;
-Daarna de vanillevla en vervolgens het griesmeel;
-alles goed doormixen;
-rechthoekig, diep bakblik (of braadslede) invetten en bepoederen met griesmeel of bloem;
-giet het deegmengsel in het bakblik;
-bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin;
-laat afkoelen en besmeer met (iets warm gemaakte) abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen cocos (of in een droge koekenpan lichtgeroosterd amandelschaafsel);
-snijd de cake in ruiten of vierkantjes.

Serveertips

Je kunt de cakeblokjes in papieren vormpjes presenteren. Neem dan cakevormpjes in verschillende kleuren, dat staat wel zo vrolijk.

Bron

Mijn weblog(klik)



Leuk recept? Deel het
Reacties (33)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top