Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Blini met meloen kaviaar

Door: nanettel

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 ml meloencoulis
2,0 gram texturas Calcic
500 ml water
2,6 gram texturas Algin
125 ml slagroom
1 eetlepel suikerwater
klein bosje verse munt blaadjes
pak poffertjes mix
injectiespuit



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg exact 2,0 gram Calcic toe aan 500 ml meloencoulis en meng het heel erg goed.
Voeg vervolgens 2,6 gram Algin toe aan 500 ml water en meng ook dit, zodat er geen klonten meer in het mengsel zitten.
Bak in een pan kleine cirkeltjes aangemaakte poffertjes mix.
Klop de room licht op en voeg suikerwater toe.


Het volgende is leuk om je gasten aan tafel zelf te laten doen.
Dus zet alles op tafel en succes verzekerd.
Neem een injectiespuit en druppel daarmee het mengsel met meloensap in het mengel met water.
Laat een minuut staan en lepel daarna de bolletjes uit het water.
Smeer room op de blini, leg daarop de meloenkaviaar en voeg een klein muntblaadje toe voor de smaak.

Bron

Smaken verschillen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top