Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

M`CHEWEK

  • Marokkaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

300 gram witte, gemalen amandelen;
100 gram kristalsuiker;
1 zakje vanillesuiker;
de geraspte schil van een halve citroen;
2 eieren;
klontje boter voor het invetten van een bakplaat;
1/2 eetlepel bloem voor het bebloemen van de bakplaat;
(of beleg de bakplaat met een stuk bakpapier);
grof gehakte of geschaafde amandelen om het amandeldeeg al rollend mee te bedekken;
20 kleine stukjes gedroogde papaya (notenbar).



Heerlijke amandelkoekjes en helemaal niet moeilijk te maken.....

Voorbereiding

Vermeng in een ruime kom de gemalen amandelen, de suiker, de vanillesuiker en de citroenrasp tot een stevig deeg. Werk er vervolgens één voor één de eieren door. (n.b.: het kan zo zijn dat er van de verschillende ingrediënten wat méér of wat minder nodig is om een goed deegmengsel te krijgen. Ook kan de grootte van de eieren uitmaken voor het uiteindelijke resultaat. Even uitproberen dus....). Bewaar van de 2 eieren een klein beetje eiwit om de m`chewek doorheen te halen zodat het amandelschaafsel of de grofgehakte amandelen er aan blijven plakken......
Kneed het amandelmengsel goed zodat er een niet-plakkend deeg ontstaat.

Bereidingswijze

Maak van het deeg balletjes zo groot als een walnoot, maak ze iets plat en bevochtig ze rondom met wat eiwit. Rol ze vervolgens door de amandelstukjes of de geschaafde amandelen.
Steek in elke m`chewek een stukje papaya (of een stukje ander gedroogd fruit).
Plaats de M`chewek op een beboterd en licht bebloemd bakblik in een voorwarmde oven op gasstand 5 en bak ze 10 tot 12 minuten.....



Serveertips

Lekker om te serveren aan het einde van de Ramadan tijdens het Suikerfeest maar natuurlijk ook gewoon zo bij een goed glas Marokkaanse mintthee of een kopje kruidige koffie.....

Bron

Mijn weblog(klik)



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top